Soutěž Stavba roku se bude vyhlašovat letos již po dvacáté čtvrté

David Makovský, 24. June 2016 Kategorie: Soutěže

Pravidelnou prestižní soutěž o nejlepší stavbu roku čeká letos již 24. ročník. Soutěž se dlouhodobě těší velké oblibě a počet přihlášených staveb rok od roku stoupá. I letos bude uděleno pět hlavních cen a oceněny budou i výjimečné stavby, které obdrží zvláštní ceny.

Soutěž Stavba roku se koná již od roku 1992 a organizuje ji Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství. Záštitu jí poskytují prezident České republiky, předseda Senátu, rektor ČVUT v Praze, řada ministrů a dalších institucí a známých osobností. Jejím cílem je podpora kvalitních realizací stavebocenění společného úsilí stavebních investorů, projektantů a dodavatelů. Zdařilé stavby jsou pak každoročně prezentovány odborné i laické veřejnosti jako přední díla českého stavitelství a architektury

Soutěž se snaží postihnout co nejširší spektrum stavebních prací, a proto mohou být přihlášeny stavby nové i rekonstruované, urbanistické realizace veřejného prostoru, úpravy krajiny, pozemní bytové i nebytové budovy, inženýrské a dopravní stavby i specifická stavební díla. Ze všech přihlášených staveb pak odborná porota vybere 15 finalistů, z nichž pak pět vítězů získá nejvyšší titul Stavba roku 2016. Soutěž je určena stavbám realizovaným na území České republiky bez ohledu na státní příslušnost projektanta a místo registrace dodavatele. Do soutěže mohou být přihlášena jakákoliv stavební díla bez omezení roku jejich výstavby či rekonstrukce, která byla dokončena a uvedena do provozu nebo zkolaudována nejpozději do konce května roku 2016.

Letošní ročník se uskuteční v říjnu a široká veřejnost dostane možnost hlasovat o svém favoritovi. Toto hlasování započne v září, až se ověří všechny podané přihlášky. Možnost podat přihlášku bylo do 31. května 2016 a očekává se skoro 100 přihlášek, takže se máme na co těšit. 

Zdroje: www.stavbaroku.cz, www.buildingnews.com, bydleni.idnes.cz

← Zpět do kategorie Soutěže

Nejnovější developerské projekty